Eller også kaldet rugbrødslagkage hvis det er på helt almindeligt dansk.
Sådan en lagkage har jeg tit fået når jeg var på besøg hos min mormor og morfar i Sønderjylland. Og selvfølgelig skulle den også på bordet i fredags da vi lavede sønderjysk kaffebord, for som Laura skrev det hører det bare til.
Opskriften er min mormors, og lyder således:
6 æg
125 g sukker
125 g rugbrød, skorpen skåret af.
125 g hakkede hasselnødder
2 tsk bagepulver
Flødeskum
Solbærsyltetøj
Rugbrødet smuldres helt fint, og lægges på en bageplade og tørres i ovnen ved 100 grader, indtil det knaser mellem fingrene, cirka 1/2-1 time.
Æggehvider piskes stive, og sukkeret hældes i lidt af gangen.
En æggeblomme vendes i af gangen, og til sidst vendes rugbrød, bagepulver og nødder i.
Dejen placeres på bageplade i 3 cirkler. De bages ved 150 grader i 15-20 min.
Bundene er ganske bløde når de kommer ud.
Til sidst lægges lagkagen sammen med solbærsyltetøj, og flødeskum.
Til sidste vil jeg bare lige fortælle at i indlægget i går skrev Laura om kagen Bistik. Hun skrev at den bestod af lagkagebunde, dette er dog ikke tilfældet, den består af en gær dej der flækkes i to og lægges sammen med vaniljecreme.
Opskriften kommer senere på bloggen, for nu kan i vidst ikke tåle mere kage.
God søndag.
/Katrine
Ingen kommentarer:
Send en kommentar