Her er opskriften (giver 6 stykker):
- 2 spsk olie
- 275 g hvedemel
- 1 tsk sukker eller honning
- 1 tsk groft salt
- 15 g gær
- ¼ liter lun mælk
Kom olien i et dejfad sammen med 225 g mel, sukker, salt og gær delt i mindre stykker. Tilsæt mælken. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den smidig med den resterende del af melet. Del dejen i 6 kugler. Tryk hver kugle flad (ca. 20 cm i diameter). Prik brødene med en gaffel (det glemte jeg vidst...). Varm en støbejernspande op. Bag brødene - et ad gangen - ca. 2 min. på hver side.
Spis de lune brød med smør, eller dyp dem i god olie og balsamico, som jeg gjorde. I aften er der tomatsuppe på menuen, og der vil brødene også være fine at dyppe i suppen.
God torsdag eftermiddag!
/Laura
Ingen kommentarer:
Send en kommentar