Opskriften på denne kage stammer fra Nina's naturcafé, som er et rigtig hyggeligt sted i Kirkelte. Hun er især kendt for hendes flotte kagebuffet, og ikke mindst de fantastiske naturfyldte omgivelser. Hun har en hjemmeside hvor nogle af hendes opskrifter ligger.
Her er opskriften på kagen:
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 3 æg
- 100 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 90 g malede mandler (gerne med skal)
- Fintrevet skal af 1 citron
- Ca 6 spsk abrikosmarmelade
Smuldrelåg:
- 125 g mel
- 80 g koldt smør
- 75 g sukker
- lidt perlemelis
Smør og sukker røres godt, og æggene tilsættes et ad gangen og citronskallen. Mel, bagepulver og mandlerne blandes, og dejen røres sammen.
Kommes i en smurt springform (ca 24 cm i diameter), og glattes jævnt ud.
Abrikosmarmeladen fordeles i nogle klatter oven på dejen.
Ingredienserne til låget smuldres sammen og fordeles øverst. Drys lidt perlesukker hen over til sidst.
Kagen skal bages ved 200 grader i ca 35 min.
Abrikosmarmeladen kan man sagtens bytte ud, med ens favorit marmelade. Jeg tror hindbær vil gøre sig rigtig godt!
Kagen bør nydes med ens yndlings-the eller en rigtig god kop kaffe i efterårsvejret.
/Laura
Ser virkelig lækker ud! :)
SvarSlethttp://itsmypassions.blogspot.com
Hej Julie!
SvarSletDet er den virkelig også. - Og nem at lave :-)