De fleste ting, fra haven, er hevet op og spist eller hevet op og lagt til side til vinterbrug. Men rødbederne ligger stadig i jorden, og er klar lige ved hånden når de skal bruges i køknet.
I dag var der kald efter dem, hvor de skulle bruges i en råkost, som er min Moster Bodils opskrift, og deraf kommer navnet.
Råkosten består af:
Rå rødbeder
Linser fra Puy
Æbler ( jeg brugte filippa æbler fra vores æbletræ i haven)
Rødløg
Dressing:
Olivenolie
Hvid balsamico
Honning
Hvidløg
Salt
Saltmandler
Feta
Rødbederne og æblerne rives, rødløg skæres i tynde skiver.
Linserne koges til de er møre.
Dressingen piskes sammen, og blandes til sidst med de andre ingredienser.
Jeg prøvede at lavede nogle saltmandler selv, hvor man koger mandler i meget, meget salt vand og derefter tørrer dem i ovnen. De brændte desværre på.
Desuden havde vi en feta, men råkosten fungere fint uden disse elementer, men er bedst med!
Jeg har netop lagt en mørdej og sat den i køleskabet. Dejen skal buges til hindbærsnitter og de skal bages imorgen. Så følg med og få opskrift og se lækre billeder af dem.
/Katrine
Ingen kommentarer:
Send en kommentar