Vi fik en rigtig god tærte med svampe, spinat, fuldkornbund og parmesan. Det var SÅ lækkert. Ved siden af fik vi min rødbedesalat med mango og avocado. Yum-mi.
Den lækre tærte bobler i ovnen. Mums.
Nedenfor ses det færdige resultat, men først opskriften. - Så i kan gøre mig "kunsten" efter.
Opskriften er endnu engang fra "Sæson for god smag".
Fuldkornstærtebund
- 75 g grahamsmel
- 75 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 75 g smør
- 1-2 spsk. koldt vand
Fyld
- 500 g svampe, gerne forskellige slags
- 1 pose frossen helbladet spinat, ca. 500 g
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 100 g fetaost (eller anden hvid ost)
- 3 æg
- 2 dl creme fraiche
- Salt og peber
- 30 g reven parmesan
Tilberedningsmetode
Tærtebund
Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
Tærtebund
Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.
Fyld
Rens svampene. Damp spinaten i en gryde ved svag varme.
Rens svampene. Damp spinaten i en gryde ved svag varme.
Varm olien på en pande og rist svampe med presset hvidløg ved god varme i ca. 3 minutter. Tag panden af varmen.
Rør æg med creme fraiche. Vrid spinaten fri for vand og vend i æggemassen sammen med svampe og fetaost skåret i tern. Krydr med salt og peber. Fordel grøntsagsfyldet på tærtebunden og drys osten over.
Bag tærten i midten af ovnen i ca. 25 minutter.
Prøv den!
/Laura
Ingen kommentarer:
Send en kommentar