lørdag den 12. november 2011

Grønkål asian style


Forleden dag havde vi noget grønkål liggende, som vi ikke rigtig vidste hvad vi skulle stille op med. Desuden havde vi gulerødder, rødløg, østershatte og frisk chili, og jeg tænkte at det da kunne udgøre en udemærket asiatisk grønkålssalat.
Jeg gjorde cirka sådan her:

  • 1 stort rødløg i skiver
  • 200 g østershatte i mindre stykker
  • Et stort bundt grønkål, fint hakket
  • 2 store gulerødder i fine skiver
  • 1-2 spsk soya
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 frisk chili i strimler (husk at smage på din chili!)
  • Evt. saltede nødder on top. Jeg brugte spanske mandler.
  • Persille, koriander, mynte eller en anden krydderurt du godt kan lide.  
Rødløget blev svitset let møre i en wok med olie, og svampene blev tilsat. Dernæst i med grønkålen og gulerødder og lad det hele få varmen et par minutter, til kålen er faldet sammen. Soya, fish sauce og chili puttes i og retten smages til med ekstra salt/peber, evt. lidt honning. Drys med krydderurt og evt. nødder. 

Om lidt kommer søde Katrine og hendes forældre på besøg. Hvad vi skal spise, får i at se i morgen. 

Ha' en dejlig lørdag aften!

/Laura

Ingen kommentarer:

Send en kommentar