fredag den 18. november 2011

Tapas once again

Hjemme hos mig elsker vi at spise flere små retter. Det er en super hyggelig måde at spise på, og man snakker godt, når man sidder og snacker til forskellige ting. En anden ting er at man bare bliver så behagelig mæt og veltilpas af de mange smage man indtager.
Efter turen i Torvehallerne, i onsdags, besluttede vi at lave tapas-agtig aftensmad af de lækre ting vi havde købt derinde. Dagen forinden havde jeg lavet dej til Meyers ølandshvedebrød, så det passede perfekt at vi kunne spise dem sammen med vores indkøb.
Vi havde bl.a. købt lidt fra havet som vi startede med. Jeg beklager de ikke så gode billeder. Det er bare rigtig svært at tage i god kvalitet når det er så mørkt. Der var tuntatar med gul peber, hvidløgsmarinerede rejer og lidt blækspruttesalat med tang. Det smagte rigtig dejligt, i sær tunen var et hit!


Derudover var der brødet, som smagte SÅ godt! Hypen omkring ølandshvede er ikke det rene pjat. Det smager virkelig dejligt.

Den klassiske italienske vitello tunatto. Det er culotte i tynde skiver med tunsauce ovenpå. Vi lavede en mindre fed udgave og erstattede mayonaisen med græsk youghurt, og det gjorde kun retten bedre. - Lidt mindre kvalm.
Vi havde købt to rigtig lækre oste. En fast gedeost med bukkehorn, som gav en ret interessant smag af fenikkelfrø og kommen, men på en diskret måde. Og en frisk gedeost, som smagte vildt godt sammen med lidt honning på brødet. Dertil, lidt utraditionelt, ananas.

 
En lækker spansk pølse og god seranoskinke hører sig til på sådan et tapas-bord. Og en let salat. Vi lavede en af fenikkel, tomat, icebaerg og rødløg.

Mums, det var godt og ret luksus på en onsdag aften.

/Laura

Ingen kommentarer:

Send en kommentar