onsdag den 2. november 2011

Et sikkert hit!

Der er nogle opskrifter som afprøves en gang, hvorefter de læggespå hylden og aldrig prøves igen. Men andre opskrifter bliver med det samme et hit, og dermed noget der altid kan vendes tilbage til når aftensmaden skal kreeres.
Således har jeg det med en opskrift på Sicilianske kødboller i tomatsauce, som stammer fra et "Copenhagen Food" blad fra september 2010.

Opskriften lyder således:
Kødboller:
500 g hakket kalv og flæsk
1 skive toastbrød
1 dl mælk
1 håndfuld basilikum
1 spsk senep
1 æg
50 g parmasan

Tomatsauce:
2 dåser flåede og hakkede tomater
1 løg
1 fed hvidlæg
1 chili
Nogle stilke bladselleri
1 spsk tomatpure
Hakket basilikum
1/2 balsamico

Spaghetti

Ingredienserne til farsen blandes godt sammen i en skål.
Farsen formes til små kødboller og steges på en pande til de er brune.
Kødbollerne kommes senere i ovnen, for at steges færdig.

Løg, hvidløg og chili hakkes og svitses i den pande kødbollerne var steg på. Tilsæt tomatpure og balsamico, og lad det koge ind. Derefter tilsættes de flåede tomater og saucen simrer i et par minutter, hvorefter saucen koges ind og bliver en smule tykkere.
Lige inden servering kommes basilikummen og bladsellerien i saucen, og den smages til med salt, peber og balsamico. Og til sidst hældes den over kødbollerne som har været i ovnen.

Retten serveres med spaghetti, hjemmelavet eller frisk og parmasan på toppen.
Jeg synes at retten skiller sig ud fra en normal pasta og kødsovs, bland andet på grund af at der tilsættes balsamico, som giver en skarphed til retten.
Det er altid et sikkert hit.

/Katrine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar