tændig vild med hans køkkenhave, hele sommerhalvåret
får vi både kartofler, bønner, tomater, courgetter, courgetteblomster og alverdens krydderurter fra køkkenhaven)
Opskriften lyder følgende:
Courgetteblomster (blomsterstanden skal fjernes)
Fyld:
Ricotta
Spinat
Revet muskatnød
Salt og peber
Dejen: *
100 g hvedemel
2 spsk olivenolie
5 spsk tør hvidvin
1 æggeblomme og æggehvide
vegetabilsk olie, til friturestegning
* Opskriften er inspireret af en opskrift i kogebogen ”Sølvskeen”
Bland mel, olie, vin, æggeblomme og salt og peber i en skål. Rør 1,5-2 dl varmt vand i til den er ret flydende. Pisk æggehviden stiv i en anden skål, og fold den i ”meldejen” med en let hånd, luften i æggeblommen må ikke slås ud.
Fyldet fyldes i blomsterne og vendes hurtigt i dejen, hvorefter de smides i en pande med kogende olie. De vendes, så de bliver gyldne hele vejen rundt. Blomsterne tages af panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle.
Jeg ved ikke om det er muligt at købe courgetteblomster i DK, men ellers er det en oplagt opskrift at medbringe, når turen gå til Italien!
Buon appetito!
Det glæder jeg mig til at smage!!
SvarSletmath