søndag den 21. august 2011

Min livret


Noget af det bedste jeg ved er fyldte courgette blomster, som er fyldt med ricotta, spinat og et strejf af muskatnød, som dyppes i en dej og derefter frituresteges, dette er en italiensk specialitet. Blomsterne dyrker vi selv i haven (min far er fulds

tændig vild med hans køkkenhave, hele sommerhalvåret

får vi både kartofler, bønner, tomater, courgetter, courgetteblomster og alverdens krydderurter fra køkkenhaven)

Opskriften lyder følgende:

Courgetteblomster (blomsterstanden skal fjernes)


Fyld:

Ricotta

Spinat

Revet muskatnød

Salt og peber


Dejen: *

100 g hvedemel

2 spsk olivenolie

5 spsk tør hvidvin

1 æggeblomme og æggehvide

vegetabilsk olie, til friturestegning

* Opskriften er inspireret af en opskrift i kogebogen ”Sølvskeen”

Bland mel, olie, vin, æggeblomme og salt og peber i en skål. Rør 1,5-2 dl varmt vand i til den er ret flydende. Pisk æggehviden stiv i en anden skål, og fold den i ”meldejen” med en let hånd, luften i æggeblommen må ikke slås ud.

Fyldet fyldes i blomsterne og vendes hurtigt i dejen, hvorefter de smides i en pande med kogende olie. De vendes, så de bliver gyldne hele vejen rundt. Blomsterne tages af panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle.


Jeg ved ikke om det er muligt at købe courgetteblomster i DK, men ellers er det en oplagt opskrift at medbringe, når turen gå til Italien!

Buon appetito!

1 kommentar: