onsdag den 19. oktober 2011

Lækker grønkål

Grønkål kan være noget så svær at få ned, især hvis det er skåret i store stykker kan det tage en evighed at tykke sig igennem bare en enkel mundfuld. Men det kan dog også være spiseligt, hvis det altså hjælpes lidt på vej af en god dressing og den rette tilbehør.
Denne perfekte blanding fik vi i aftes til aftensmad, i form af en grønkålssalat med granatæble, syltede løg og bacon.

Til salaten skal følgendes bruges:
Grønkål
Granatæble
Rødløg
Æblecidereddike
Sorte peberkorn
Saft og skal fra en citron
Honning
Bacon

Grønkålen blanceres, og slynges fri fra vand. Kernerne befries fra granatæblet.
Løgene skæres i tynde skiver, og koges sammen med æblecidereddike og peberkorn.
Saften, og skallen fra citronen smages til med honning.
Ingredienserne blandes og ovenpå ligges det stegte bacon.

Opskriften er fra "Meyers salatværksted", dog med nogle få personlige ændringer.


Salaten smager rigtigt dejligt, og grønkålen er lettere spiselig når den blanceres først. Salaten er meget sur, med citronen og granatæblet, men baconen giver en god afbalanceret smag. Næste gang vil jeg nok tilsætte lidt mere honning i dressingen, for den er meget sur.

Håber i vil prøve kræfter med grønkål, for det er en ganske lækker kål når den behandles rigtigt.

Håber i nyder ferien, hvis i er så heldige at have det, ellers forsat god onsdag.
/Katrine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar