søndag den 30. oktober 2011

Ovnbagte kastanjer

Det er tid til hygge, mørke eftermiddage, varm kakao og kastanjer. Jeg er pjattet med ovnbagte kastanjer, som skal nydes med groft salt og smør. Mums filibaba, det er altså godt!
Kastanjer har jo en fantastisk konsistens. Den er sådan blød, men alligevel fast i kødet, og så er dens fede, tørre og nødde-smag fantastisk kombineret med salt og godt smør.

Og så gør det jo bestemt heller ikke spor at det er nemt at lave! Alt du skal gøre er:

  • At købe det antal kastanjer du/i kan spise
  • Skære et kryds i den spidse ende af kastanjen, med en lille, skarp kniv
  • Sætte kastanjerne med krydset opad i et lille fad, dækket med salt
  • Tænde ovnen på 200 grader og vente i ca. 25 minutter, hvor du mærker efter med en kødnål om kastanjerne er møre.
  • Dernæst er det blot at pille skralden af, og spise de varme kastanjer dyppet i salt og smør.
Herhjemme kan vi godt lide, at spise dem til eftermiddagste, i stedet for kage, eller som en del af mange små retter. F.eks. når vi får tapas.

Ha' en rigtig dejlig søndag!

/Laura

Ingen kommentarer:

Send en kommentar