lørdag den 15. oktober 2011

Anden gang er (tilsyneladende) lykkens gang

Det jeg skulle i går aftes var, at besøge L'Altro, igen. I forbindelse med Copenhagen Food Festival var jeg og en veninde derinde og var efterfølgende dybt skuffede. Det kan i læse mere om her. Anyway så resulterede min kritik/klage sig i, at jeg modtog et gavekort til 2 gange menu "Completo", vinmenu, vand og kaffe. - Utrolig flot af dem, og dejligt at ens kritik bliver taget seriøst når man tager sig tid til at skrive noget konstruktivt til dem!


Vores forventninger var lidt blandede, men vi prøvede at glemme vores forrige oplevelse, og give L'Altro en helt ny chance. Og den tog de.


Vi startede med antipasti. Først fik vi grillede peberfrugter med ansjoser, kapers og persille. Vi brød os absolut ikke om ansjoserne, og de havde desværre afgivet ret meget smag til resten af retten. 




Dernæst kom næste antipasti som var ristet brød med blancheret spinat, hvidløg, chili og god parmesan. Det smagte rigtig dejligt, omend det havde en meget kraftigt smag af spinat. 


Jeg beklager den ringe billedekvalitet, men L'Altro er ikke lige stedet man hiver sit spejlreflekskamera frem.


Den bedste antipasti bestod af en lasagne med aubergine og masser af tomatsovs. Intet kød, bare lækker tomatsovs. Dertil var der en frittata (italiens svar på omelet) med spinat og peberfrugt. Den smagte også skønt. 




Derefter fik vi det lækreste oksekød jeg nogensinde har smagt. Det var tyndskåret oksemørbrad, som var marineret i balsamico, fenikkel frø, persille og parmesan. En virkelig afbalanceret og lækker ret. 



Sidste omgang antipasti var en variation af insalata caprese, som er den klassiske tomat salat med tomater, bøffel mozerella, basilikum og olivenolie. Her var tomaterne lavet til en dejlig puré som var rigtig lækker til mozerallaen og de pebermynte marinerede artikskokhjerter. Det var yum, og en sjov måde at variere en klassiker på.


Til foretterne fik vi en rigtig dejlig hvidvin, som passede godt til retterne.

Så kom vi til secondo(erne), som var en suppe med bønner, linser, kalvepølse og ristet hvidløgsbrød. Den mindede rigtig meget om den suppe vi fik sidst, og var stadig ret ordinær. Dernæst fik vi pasta med tomatsovs og hvidløg. - Igen en ret ordinær ret, som ikke fik smagsløgene til at synge!



Hertil fik en ret kraftig rødvin, som totalt overdøvede de diskrete retter.

Socondo piatto (hovedretten) var lamme-riben med linser, løg og mandler. Det smagte skønt, men der var meget lidt kød, da størstedelen var fedt, som vi måtte skære fra. Men vi blev mætte alligevel! Hertil fik vi en god rødvin, som passede godt til lammets ret "store" smag.

Så stod der ost på menuen. Vi fik tre oste og en kompot lavet af appelsiner og appelsinskrald. Den var meget kraftigt og ret bitter. Ostene var rigtig lækre. Der var en får-ost, en gedeost og en ost lavet på komælk.


Og så var det tid til aftens højdepunkt; tiramisu! Mmh, den var rigtig god, men ikke den bedste tiramisu jeg har fået. I stedet for de klassiske lady fingers, var bundende lagkagebunde. Det har jeg også oplevet at få flere gange i Italien, så måske det egentlig er original versionen?


Til desserten fik vi den bedste mousserende hvidvin, med en markant smag af hyldeblomst. Den var SÅ god!

Aftnen blev afsluttet med en god kop kaffe og chokoladetrøffel.

Menuen vi fik koster 450 kr, og det er klart pengene værd. Men jeg vil også sige, at der er mange andre steder i København, hvor man får mindst lige så meget for pengene!
Vinmenuen havde en værdi af 480, og uden at være den store vinkender, vil jeg sige at det også er en rimelig pris. De var flinke til at skænke op, hvis glasset var tomt og vi manglede bestemt ikke vin.

L'Altro skal have tre store stjerner ud af fem.

Puha, det blev et langt indlæg. Jeg håber i kom igennem det!

Ha' en dejlig lørdag aften.

/Laura

Ingen kommentarer:

Send en kommentar