onsdag den 14. september 2011

Chili sin (con) carne


Måske ikke verdens kønneste ret, men den smagte rigtig godt. Den skarpe læser vil måske spotte, at min fars protester endte med, at vi puttede lidt hakket oksekød i retten...
Således blev det chili con carne, men med mindre kød og flere grøntsager end normalt.

I retten var:


  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 porrer
  • 2 squash
  • 3 store gulerødder
  • 1 dåse hakket tomat
  • Ca. 100 g hakket oksekød
  • 2 dåser kidneybeans
  • Spidskommen
  • Tørret oregano
  • Chilipulver
  • Salt, peber og lidt sukker
  • En smule vand
Hakket løg og hvidløg steges møre i olie, og hakket oksekød tilsættes og brunes. Derefter skal grofthakkede squash, gulerødder, porrer og krydderier i og steges. Tilsæt da tomater, salt, peber, sukker og lidt vand. Jeg lod det simre i en halv times tid, og puttede så bønnerne i, og lod dem varme igennem.

Vi spiste retten med ris og majskolber til. Man kunne også spise retten med brød, bagekartofler, quinoa eller hvad man nu kan lide. Da retten var blevet ret stærk, tog vi lidt græsk yoghurt ovenpå for, at dulme styrken.

Resterne spiser jeg til frokost idag, og lur mig om den ikke vil smage endnu bedre dagen derpå.

Rigtig god onsdag!

/Laura

Ingen kommentarer:

Send en kommentar