fredag den 23. september 2011

Moster Bodils rødbederåkost

De fleste ting, fra haven, er hevet op og spist eller hevet op og lagt til side til vinterbrug. Men rødbederne ligger stadig i jorden, og er klar lige ved hånden når de skal bruges i køknet.
I dag var der kald efter dem, hvor de skulle bruges i en råkost, som er min Moster Bodils opskrift, og deraf kommer navnet.

Råkosten består af:
Rå rødbeder
Linser fra Puy
Æbler ( jeg brugte filippa æbler fra vores æbletræ i haven)
Rødløg

Dressing:
Olivenolie
Hvid balsamico
Honning
Hvidløg
Salt

Saltmandler
Feta

Rødbederne og æblerne rives, rødløg skæres i tynde skiver.
Linserne koges til de er møre.
Dressingen piskes sammen, og blandes til sidst med de andre ingredienser.

Jeg prøvede at lavede nogle saltmandler selv, hvor man koger mandler i meget, meget salt vand og derefter tørrer dem i ovnen. De brændte desværre på.
Desuden havde vi en feta, men råkosten fungere fint uden disse elementer, men er bedst med!


Jeg har netop lagt en mørdej og sat den i køleskabet. Dejen skal buges til hindbærsnitter og de skal bages imorgen. Så følg med og få opskrift og se lækre billeder af dem.

/Katrine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar