søndag den 18. september 2011

Søndagskage

Søndag eftermiddag hører kage sig altså til. Basta. Min appetit var ikke ligefrem voldsom, efter Katrine og jeg havde spist vores overdådige brunch på Nimb, men et lille stykke er der vel altid plads til.

Opskriften på denne kage stammer fra Nina's naturcafé, som er et rigtig hyggeligt sted i Kirkelte. Hun er især kendt for hendes flotte kagebuffet, og ikke mindst de fantastiske naturfyldte omgivelser. Hun har en hjemmeside hvor nogle af hendes opskrifter ligger.



Her er opskriften på kagen:


  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 90 g malede mandler (gerne med skal)
  • Fintrevet skal af 1 citron 
  • Ca 6 spsk abrikosmarmelade


Smuldrelåg:

  • 125 g mel
  • 80 g koldt smør
  • 75 g sukker
  • lidt perlemelis

Smør og sukker røres godt, og æggene  tilsættes et ad gangen og citronskallen. Mel, bagepulver og mandlerne blandes, og dejen røres sammen.
Kommes i en smurt springform (ca 24 cm i diameter), og glattes jævnt ud.
Abrikosmarmeladen fordeles i nogle klatter oven på dejen.
Ingredienserne til låget smuldres sammen og fordeles øverst. Drys lidt perlesukker hen over til sidst.


Kagen skal bages ved 200 grader i ca 35 min.


Abrikosmarmeladen kan man sagtens bytte ud, med ens favorit marmelade. Jeg tror hindbær vil gøre sig rigtig godt!


Kagen bør nydes med ens yndlings-the eller en rigtig god kop kaffe i efterårsvejret.


/Laura

 

2 kommentarer:

  1. Ser virkelig lækker ud! :)

    http://itsmypassions.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Hej Julie!

    Det er den virkelig også. - Og nem at lave :-)

    SvarSlet