fredag den 23. september 2011

Side 96 suppe

Når det bliver efterår er min fortrukne spise suppe, med lækkert hjemmebagt brød til. Supperne må gerne være fyldige, kraftige og lidt tunge i det.

Suppen i går var alle tre ting, og jeg må sige at tomatsuppe er en klassiker, som bare altid holder, hvis den vel og mærke er hjemmelavet med gode råvarer.

Opskriften er fra "Geniale gryderetter og superbe supper" og står på side 96. Vi har efterhånden lavet suppen så mange gange, at den nu bare hedder "side 96 suppe".

Her er opskriften, med vores små variationer, til 4 personer

  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2 mellemstore løg, finthakket
  • 3 dåser flåede tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl. vand
  • 3 spsk. tørret organo
  • Et nip chilipulver
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. sukker
  • 2,5 dl. piskefløde
Hvidløg og løg steges møre i olivenolie. Tilsæt de flåede tomater, og tilsæt krydderier, vand og sukker. Lad suppen simre under lår i en halv times tid, og blend suppen derefter. Vi bruger altid en stavblender direkte i gryden. Til slut tilsættes piskefløden og suppen smages til. 
I bogen kommer de med mange gode opskrifter til garniture til suppen. I går lavede jeg en meget simpel yoghurt-dressing af fuldfed græsk yoghurt, salt, peber, honning, citron og hakket basilikum. Det passer rigtig godt med noget koldt og fyldigt til den let krydrede suppe. 

Sommetider har vi også ristet lidt parmaskinke og puttet det ovenpå, men i går var altså bare den helt simple version. - Dertil fik vi mine meget nemme boller

/Laura

Ingen kommentarer:

Send en kommentar