onsdag den 21. september 2011

Endnu en - med svampe

Jeg arbejder en del hjemme med et skoleprojekt for tiden, og derfor bliver dagens måltider sådan lidt små-snackeri og ikke noget spændende. Og også derfor, er dagens gastronomiske højdepunkt, aftensmaden med familien. Og i særdeleshed i går!


Vi fik en rigtig god tærte med svampe, spinat, fuldkornbund og parmesan. Det var SÅ lækkert. Ved siden af fik vi min rødbedesalat med mango og avocado. Yum-mi. 



Den lækre tærte bobler i ovnen. Mums.


Nedenfor ses det færdige resultat, men først opskriften. - Så i kan gøre mig "kunsten" efter. 
Opskriften er endnu engang fra "Sæson for god smag". 


Fuldkornstærtebund
  • 75 g grahamsmel
  • 75 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 75 g smør
  • 1-2 spsk. koldt vand

Fyld
  • 500 g svampe, gerne forskellige slags
  • 1 pose frossen helbladet spinat, ca. 500 g
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g fetaost (eller anden hvid ost)
  • 3 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt og peber
  • 30 g reven parmesan   

Tilberedningsmetode
Tærtebund
Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.  
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.
Fyld
Rens svampene. Damp spinaten i en gryde ved svag varme. 
Varm olien på en pande og rist svampe med presset hvidløg ved god varme i ca. 3 minutter. Tag panden af varmen.
Rør æg med creme fraiche. Vrid spinaten fri for vand og vend i æggemassen sammen med svampe og fetaost skåret i tern. Krydr med salt og peber. Fordel grøntsagsfyldet på tærtebunden og drys osten over.
Bag tærten i midten af ovnen i ca. 25 minutter. 




Prøv den!

/Laura

Ingen kommentarer:

Send en kommentar